Letos se je naša podružnica pridružila mednarodni akciji Evropski šolski športni dan (European School Sport Day – ESSD), ki temelji na uspešnem nacionalnem projektu na Madžarskem. Projekt predstavlja evropsko mrežo šolskih športnih dni, ki so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti. 

V petek, 29.9.2023 smo na naši podružnici izvedli športni dan. Učenci in učenke od 1.- do 4.r smo že zjutraj vzeli pot pod noge in se odpravili na jesenski pohod. Skupaj smo se podali na pot čez travnike do stare ceste za v Ajdovščino. Tam smo imeli nalogo, da vsak po svojih zmožnostih nabere čim več kilometrov v teku. Sledila je malica, nato pa smo se razdelili na dve skupini in jo ubrali vsaka v svojo smer po poti okrog Vipavskega Križa. 

Med potjo smo opazovali kakšne darove nam podarja jesen. Sončno jesensko vreme nam je polnilo baterije in preživeli smo sproščen dan v družbi prijateljev.

Dostopnost