A še prej smo se v sredo, 24. junija, poslovili od šole. Četrtošolci so nam s pesmijo sporočili, da odhajajo v Dobravlje, zato predajajo šolo v roke tretješolcev, ki bodo septembra prevzeli njihovo mesto. Izročili so jim simbolen – papirnat ključ šolskih vrat. Pozdravili smo počitnice in predstavili nekaj možnosti za počitniške izlete. Morda kdo ni vedel, a Slovenija ima na UNESCO-vem seznamu svetovne dediščine do sedaj (še več jih je v pripravi) štiri naravne in kulturne znamenitosti. In … morda bodo letos, ko zaradi okoliščin ne bomo hiteli k morju, niti v tujino, prišle na vrsto za ogled.

Vse to je bila vsebina druge oddaje šolskega radia, v kateri so nastopili (pozabili smo se fotografirati): Benedikt in Veronika Bole, Jan Brataševec, Etien Krašna, Elis Trošt in Tobija Troha.

Proslave dneva državnosti so letos zaradi koronavirusnih okoliščin potekale po razredih.

Istega dne je četrtošolce obiskal ajdovski župan Tadej Beočanin. Sprejela ga je ravnateljica naše šole. Učencem in učenkam je osebno čestital za opravljene aktivnosti iz občinskega projekta Mladost na burji in jim podelil značke Čaven. Prvo-, drugo- in tretješolci pa so prejeli značke Hubelj.

V Hiši mladih je bila 23. junija otvoritev razstave likovnih in literarnih del, ki so jih ustvarili učenci in učenke v počastitev občinskega praznika v času pouka na daljavo, med njimi je enajst del učencev prvega triletja kriške šole. Pohvala! Razstavo si lahko ogledate do 31. avgusta.

Vsem želimo veliko oddiha, če se le da daleč od računalnikov, in da bi se septembra zdravi vrnili v šolo.

Dostopnost