Spoštovani starši,

kot ste bili obveščeni iz medijev in tudi v obvestilih naše šole, se zopet odpirajo šolska vrata. V ponedeljek, 18. maja, se bodo v šolo vrnili učenci prvega triletja. Na spletni strani Osnovne šole Dobravlje lahko preberete natančna obvestila o varnostnih ukrepih ob prihodu v šolo in o poteku pouka, učiteljice kriške šole pa vas obveščamo o poteku prvega šolskega dne v Križu.

Glede na podatke, ki ste jih poslali razrednim učiteljicam 1. 2. in 3. razreda, bodo nekateri učenci potrebovali jutranje varstvo in prevoz v šolo in iz šole. V kombiju in v avtobusu morajo učenci nositi zaščitno masko. Jutranje varstvo bo v učilnici 2. razreda. POZOR! Ob vhodu si morate razkužiti roke. Starši v šolo zaradi varnostnih ukrepov ne vstopate.

Od 7.15 naprej bosta učence usmerjali učiteljici Maja Kavčič in Tina Skrt, saj bodo vstopali skozi dva vhoda: skozi glavni vhod in vhod zraven kuhinje. Vsi trije razredi bodo zaradi varnostnih ukrepov razdeljeni v dve skupini, tako da bomo imeli dve skupini drugega razreda in skupino, v kateri bodo učenci prvega in tretjega razreda. Učenci se ne bodo preobuvali in tudi vrhnja oblačila bodo nesli s sabo v učilnice. Šolske torbe bodo pustili v šoli, ker domačih nalog v tem času ne bo.

Tudi po pouku oz. v času podaljšanega bivanja starši v šolo ne boste vstopali. Tisti, ki boste prišli iskat svojega otroka v šolo, boste učiteljico poklicali po telefonu na številko, ki vam jo bo posredovala učiteljica vašega otroka. V podaljšanem bivanju bodo ostali tisti otroci, ki ste jih starši prijavili. Ko jih boste prišli iskat, boste poklicali na šolski mobitel – številka je 031 632 855 in počakali pred šolo. Tudi po pouku oz. v času podaljšanega bivanja zaradi varnostnih ukrepov v šolo ne vstopajte.

Toliko zaenkrat. Že v času, ko to pišem, se ukrepi spreminjajo, od danes, 15. maja, ni več razglašena epidemija. Varnostni ukrepi se spreminjajo/sproščajo vsak dan, o spremembah vas bomo sproti obveščali. Veseli smo, da premagujemo koronavirus in si želimo, da bi tako tudi ostalo.

Ostanite zdravi in lep pozdrav

Učiteljice PŠ Vipavski Križ

Dostopnost