V petek, 3. maja 1996 ob 16h, je bila svečano odprta obnovljena šola v Vipavskem Križu. Na otvoritveni slovesnosti so sodelovali učenci naše šole in otroci iz vrtca, mešani pevski zbor SGP Primorje Ajdovščina in tamburaški orkester Danica Dobravlje. Nagovorili so nas takratni župan Kazimir Bavec, predstavnica ministrstva za šolstvo Teja Valenčič, ki je šolo odprla in seveda naš ravnatelj Anton Žagar. Na prireditvi so podelili petomajsko priznanje slikarju in grafiku Danilu Jejčiču in priznanja občine, med drugim bratom kapucinom iz kriškega samostana.

Temu dogodku je bila posvečena tudi otvoritev razstave likovnih del učencev podružničnih šol občine Ajdovščina in Vipava v torek, 7. maja, v sredo, 8. maja 1996 pa dan odprtih vrat s prireditvijo za starše.

Obnova šole se je začela tik pred začetkom šolskega leta 1994/95 in je trajala do maja 1996. V tistem času smo imeli pouk v župnišču, kuhinjo pa v prostorih sedanjega doma krajanov. Obnovljene šole smo bili vsi zelo veseli. ‘Šolarjem se letos še na počitnice ne mudi’ –  so zapisali v časopisu Delo, ko so objavili novico o lepi obnovljeni šoli v Vipavskem Križu.

Letos smo se dvajsetletnice obnovljene šole spomnili in jo obeležili z majčkeno likovno razstavo. Otroci naše šole so ustvarjali na temo Šola kot bi jo pobarvali – in tudi drugače – oglejte si fotografije.

danzemljein20letnicašole 006

 

Dostopnost