Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 3. do 9. oktobra 2022, je bila SKUPAJ SE IMAMO DOBRO.

“Podatki TOM telefona kažejo, da je prijateljstvo nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo, da se imajo dobro s sovrstnikom, ki mu lahko zaupajo, zato se tokrat osredotočamo na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave (Zveza Prijateljev Mladine Slovenije).”

Tudi na naši podružnici smo se učiteljice trudile pričarati otrokom nekoliko drugačen, še bolj prijazen in pester teden.

Tako smo skupaj z zaposlenimi iz Zdravstvenega doma Ajdovščina v torek, 4. 10. 2022, izpeljali Dan zdravja. V petih šolskih urah smo se seznanili z različnimi poklici v zdravstvu. Najprej smo spoznali poklic reševalca in reševalno vozilo. Pogovarjali smo se o skrbi za zdravje in zdrave zobe, skrbi za hrbtenico, varnosti v prometu ter si pripravljali zdrave in uravnotežene obroke.

Svetovni dan živali, 4. 10. 2022, smo obeležili z zbiralno akcijo hrane za živali za zavetišče Oskar v Vitovljah. Akcija je potekala ves teden.

V četrtek, 7. 10. 2022, so nas obiskali gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Ajdovščina. Ker je mesec oktober tudi mesec požarne varnosti, smo izvedli evakuacijo. Gasilci so prikazali reševanje “ujetega” učenca. Na igrišču so nam predstavili gasilska vozila, opremo, različno gašenje požarov, izvedli pa smo tudi nekaj gasilskih otroških iger. Predstavili so gasilski krožek, ki se izvaja ob petkih popoldan. Obisk smo zaključili z vodnim topom znotraj obzidja.

Tretješolci so v znak solidarnosti ob požaru na Krasu izdelali EKO drevesa iz žice in papirnatih vrečk.

V petek, 8. 10. 2022, sta se 1. in 2. razred družila na športnem dnevu, 3. in 4. razred pa sta se pomerila v štafetnih in moštvenih igrah.

Ves teden so otroci lahko prinašali svoje igrače ali namizne družabne igre. Za zaključek smo se v petek, 8. 10. 2022, v podaljšanem bivanju skupaj družili in si sami spekli kostanj ter ga pojedli.

Kako smo se imeli, si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Dostopnost