V letošnjem šolskem letu smo načrtovali tri oddaje šolskega radia. Pripravljamo jih v podaljšanem bivanju, sodelujejo otroci, ki želijo nastopati na radiu, njihova naloga je, da se na nastop dobro pripravijo, tako da vadijo glasno, smiselno in doživeto branje besedila, ki ga bodo prebrali v radijski oddaji. Za vsako oddajo imamo veliko prijav, saj predstavlja otrokom branje na radiu velik izziv in tudi čast.

Prvo oddajo smo posvetili pomladi, dnevu poezije in pravicam otrok – otroci so brali pesmi iz Antologije pesmi o otrokovih pravicah, njen  naslov je Slepomišnice, izšla je pred dvema letoma, ilustrirala in oblikovala pa sta jo Ajdovca Polona Kunaver Ličen in David Ličen. Oddaja je potekala 21. marca in ker se je bližal dan mam, smo eno od pesmi posvetili tudi njim.

Druga oddaja je bila ‘na sporedu’ 26. aprila, tema oddaje pa je bil svetovni dan našega planeta, ki ga praznujemo 22. aprila. Besedilo oddaje je nastalo na podlagi knjige V gozdu in na travniku (avtor Renee Kayser), govorilo je o naravi in prav posebej o drevesih, objavljamo pa zaključek oddaje:

DREVESA IN GOZDOVI VELJAJO ZA PLJUČA NAŠEGA PLANETA, NE BI MOGLI ŽIVETI BREZ NJIH. ČUVAJMO DREVESA, ČUVAJMO ŽIVALI, ČUVAJMO NARAVO IN PLANET ZEMLJO, KI JE NAŠ EDINI DOM.

Na fotografijah ekipa prve in druge oddaje.

   

 

Dostopnost